Aquaworld Logo Logo Stephania - de blinde Soep Schildpad
Sinds 1995 Aquaworld's Home PageWaar is Aquaworld?Commentaar van bezoekersKretenzische ReptielenAquaworld's meer exotische reptielenAquaworld's Vis PopulatieAnder Zee-levenHet verhaal van AquaworldHoe kunje Aquaworld helpenLinks naar andere sitesHoe kun je in kontakt met ons komen

Aquaworld's Exotische Reptielen

Wij schijnen met heel wat uitheemse reptielen hier in Aquaworld te eindigen -
vaak omdat de vorige eigenaars niet meer voor hen kunnen zorgen.
Hieronder zijn sommige van onze favorieten.

  Nijl krokodil - Crocodylus niloticus

Nijlkrokodil
Crocodylus niloticus

Totaal tegen internationaal overeengekomen afspraken (Cites) was Snap een pasgeboren Nijlkrokodil in 2001 te koop in de griekse huisdierenhandel. Wij kochten hem om hem uit een verschrikkelijke situatie en een waarschijnlijk kort vreselijk leven te halen.

Snap gaat het nu goed en groeit snel maar gezien de beperkte ruimte hier in Aquaworld zullen we snel een nieuw "thuis" voor hem moeten vinden.
Tijger python - Python molurus bivittatus

Tijgerpython
Python molurus bivittatus

Burma arriveerde als een 61 cm pasgeborene in 2001 maar zoals je kan zien heeft ze geweldige vooruitgang gemaakt sindsdien. Op het moment geniet ze wekelijks twee hele kalkoendijen en soms wel drie!

Een vrouwelijke Tijgerpython zijnde, kan Burma meer dan 6 meter lang worden en uiteindelijk rond de 100 kilo wegen. Mannen wegen ongeveer 20 kilo, denk daar maar eens over jongens!
Leguaan - Iguana iguana

Leguaan
Iguana iguana

Mister Prickles regeert, hij is de baas! Koning van de reptielentuin, deze Leguaan verstaat geen enkel deel van het woord 'NEE' en doet dat wat hij wil. Dat gezegd hebbende is hij niet een wild type en laat zichzelf toe geaait te worden voor foto's.

Groene leguanen zijn een van de grootste hagedissen die algemeen als huisdieren worden gehouden. Zij kunnen bijna 30 jaar leven, 2 meter in lengte en 12 kilo in gewicht bereiken - een hele handvol!
Hardoen - Laudakia stellio

Hardoen
Laudakia stellio

Twitch is een grote vriend van zowel Dino als Mister Prickles. Hij leeft in Aquaworld sinds 2001 en komt waarschijnlijk uit Cyprus. Zijn favoriete truc is ' dood liggen ' - het onbewegelijk liggen op zijn rug met alle vier de poten die omhoog in de lucht steken - duidelijk een nuttig defensiemechanisme voor dit dier!

Hardoenen wordt gevonden op verscheidene Griekse eilanden evenals in Noord-Afrika.
Luipaard gecko - Eublepharis macularis

Luipaard Gecko
Eublepharis macularis

De luipaardgecko Spot geniet van het leven in Aquaworld met zijn harem van vrouwelijke metgezellen en met inbegrip van Lump en Bump. Tot dusver, hebben zij maar 1 kleine gekregen - maar wij hopen spoedig op meer!

Luipaardgeckos komen oorspronkelijk uit India, Pakistan en Afghanistan, maar zij worden nu in gevangenschap gekweekt en zijn beschikbaar in dierenwinkels.
Mexicaanse melkslang - Lampropeltis triangulum annulata

Mexicaanse Melkslang
Lampropeltis triangulum annulata

Tabasco werd geboren in 2001 en heeft nu de fantastische lengte van ongeveer 50cm bereikt. Deze mooie slangen bereiken slechts een maximum van ongeveer 80cm.

De markeren van de melkslang zijn een klassiek voorbeeld van verdedigingsmimiek. Door de kleuring van de zeer gevaarlijke koraalslang over te nemen, kan de melkslang er redelijk zeker van zijn dat het met rust zal worden gelaten!
Californische koningsslang - Lampropeltis getulus californiae

Californische Koningsslang
Lampropeltis getulus californiae

Stitch heeft dezelfde leeftijd als Tabasco, maar is reeds veel langer. Deze koningsslangen kunnen een lengte van 2m bereiken.

Zoals alle slangen in Aquaworld, levert Stitch geen gevaar voor mensen op. Californiers moeten deze koningslangen echt waarderen, aangezien zij de hoogst giftig ratelslangen vaak doden en eten. Zij hebben zelfs een natuurlijk antiserum in hun bloed om hen te beschermen tijdens de gevechten met ratelslangen!
Boa Constrictor - Boa constrictor

Boa Constrictor
Boa constrictor

Thrassivoulas is een tijdelijke bezoeker aan Aquaworld. Wanneer Michaelis, zijn eigenaar (student), met zijn seizoengebonden werk bezig is - deze vriendelijke boa komt bij ons en geeft iedereen een vriendelijk "kneepje"!

De boa's komen in Zuid-Amerika voor en zijn een van de zes reuzeslangsoorten - zoals Birma de hierboven vermelde python ook is.
Roodwangsierschildpad - Trachemys scripta

Roodwangsierschildpad
Trachemys scripta

Het verhaal over de roodwangsierschildpad is een van die droevige verhalen waar mensen buitenlandse schepselen introduceren die later verwoesting met echt endemische soorten veroorzaken. Deze moerasschildpadden zijn hier vrijgelaten in Kreta en zorgen voor ernstige concurrentie voor de Kretenzisch Balkanbeekschildpadden.

Hier in Aquaworld hebben wij een pool vol met ongewenste roodwangsierschildpadden en prefereren voor hen te zorgen dan dat zij de Balkanbeekschildpadden uitroeien.
Afrikaanse sporenschildpad - Geochelone sulcata

Afrikaanse Sporenschildpad
Geochelone sulcata

Blondie is verscheidene jaren onder onze zorg, zoals het geval met Elle is, tot hun eigenaar de zorg van hen weer over kan nemen. Zij schijnen allebei van het leven in Aquaworld met de anderen van hun familie te genieten.

Afrikaanse sporenschildpadden kunnen een gewicht van tachtig kilo bereiken en diepe gaten graven tot wel acht meter - denk zo tweemaal als u er eentje wilt kopen voor het achtertuintje!
 

Terugkeer naar bovenkant van pagina


Tagline

Copyright © Aquaworld 1995-2025