Aquaworld Logo Logo Stephania - den blinda havssköldpaddan
Grundat 1995 Aquaworlds Första SidaHär Finns AquaworldKommentarer från våra besökareReptiler från KretaReptiler från övriga världenAquaworlds alla fiskarAquaworlds ryggradslösaAquaworlds historiaSätt att hjälpa Aquaworlds arbeteLänkar till andra hemsidorHur kontakta Aquaworld eller ställa en fråga

Aquaworld Akvarium
och Reptile Räddningscentralen
Hersonissos - Kreta


Aquaworlds reptiler från övriga världen

Vi får in många icke-lokala reptiler här på Aquaworld -
ofta p g a att tidigare ägare inte längre har möjlighet att ta hand om dem.
Nedan visar vi några av våra favoriter.

  Nilkrokodil - Crocodylus niloticus

Nilkrokodil
Crocodylus niloticus

Helt emot alla internationella avtal var Snap till salu som nykläckt liten krokodil i den grekiska husdjurshandeln 2001. Vi köpte honom för att rädda honom från en hemsk tillvaro och ett troligt kort, plågsamt liv.

Snap mår mycket bra och växer fort, men med de begränsade utrymmen vi har på Aquaworld, kommer vi att behöva hitta honom ett nytt hem snart.
Tigerpyton - Python molurus bivittatus

Tigerpyton
Python molurus bivittatus

Burma kom till oss en 60 cm lång nykläckt orm 2001 men har, som ni kan se, vuxit till sig väsentligt sedan dess. Förnärvarande glufsar hon i sig två hela kalkonlår i veckan - ibland tre!

Som hona kan Burma bli ända upp till 6 meter lång eller t o m mer, och väga upp till 100 kg. Hanar väger bara upp till 20 kg - det ni, killar!
Leguan - Iguana iguana

Leguan
Iguana iguana

Mr Prickles är killen som styr - det är han som är chefen! Kung av reptilvärlden som han är, förstår han inte meningen av ordet "nej" och försöker göra precis som han själv vill. Men även om så är fallet är han inte vild och han tillåter sig nådigt bli klappad för ett fotografi.

Leguanen är en av de största ödlorna som hålls som husdjur. De kan leva upp till nästan 30 år, bli 2 meter långa och väga upp till 12 kg - en hel del ödla att ta hand om kan man säga!
Taggsvansagam - Laudakia stellio

Taggsvansagam
Laudakia stellio

Twitch är god vän till både Dino och Mr Prickles. Han har bott på Aquaworld sedan 2001 och kommer troligtvis ursprungligen från Cypern. Hans favorittrick är att "spela död" - han ligger helt orörlig på rygg med alla fyra benen upp i luften - uppenbarligen en försvarsmekanism taggsvansagamen har funnit vara användbar!

Agamer går att finna på många grekiska öar såväl som i Nordafrika.
Leopardgecko - Eublepharis macularis

Leopardgecko
Eublepharis macularis

Leopardgeckon Spot njuter av livet på Aquaworld med sitt harem av kvinnligt sällskap, som inkluderar Lump och Bump. De har hittills bara lyckats få en liten avkomma tillsammans men vi hoppas på fler snart!

Leopardgeckon kommer ursprungligen från Indien, Pakistan och Afghanistan, men de avlas numera i fångenskap och är lätta att få tag på i djuraffärer.
Mexikansk mjolksnok - Lampropeltis triangulum annulata

Mexikansk mjolksnok
Lampropeltis triangulum annulata

År 2001 kläcktes Tabasco och har nu uppnått en respektfull längd på ca 50 cm. Dessa vackra ormar kan uppnå en längd på max ca 80 cm.

Markeringarna på en mjölksnok är ett klassiskt exempel på hur ormar kan försvara sig med hjälp av sitt utseende. Genom att se ut som den mycket farliga korallormen kan mjölksnoken vara relativt säker på att få bli lämnad ifred från rovdjur!
Kalifornisk kungssnok - Lampropeltis getulus californiae

Kalifornisk kungssnok
Lampropeltis getulus californiae

Stitch är lika gammal som Tabasco men redan avsevärt mycket längre. Dessa kungssnokar kan uppnå en längd på 2 meter.

Ingen av ormarna på Aquaworld utför någon fara för människor, så inte heller Stitch. Boende i Kalifornien bör snarare hellre uppskatta kungssnoken. De dödar och äter nämligen ofta den väldigt giftiga skallerormen. De har t o m ett naturligt antiserum i blodet som skyddar dem när de slåss mot skallerormar.
Kungsboaorm - Boa constrictor

Kungsboaorm
Boa constrictor

Thrassivoulas kommer på besök till Aquaworld när hans ägare säsongsarbetar. Den här vänliga kungsboan bor då hos oss och ger alla en kärvänlig kram.

Kungsboan kommer från Sydamerika ursprungligen och är en av de sex jätteormarterna som existerar - liksom också tigerpytonormen högre upp på sidan är en annan.
Rödörad vattensköldpadda  - Trachemys scripta

Rödörad vattensköldpadda
Trachemys scripta

Den rödörade vattensköldpaddan är en av dessa sorgliga historier där människan har introducerat en ickelokal art in i en population av lokala arter vilket följdaktligen har förorsakat en "kollision". Dessa vattensköldpaddor har släppts ut i det vilda här på Kreta och konkurrerar nu om överlevnad med den lokala arten.

Här på Aquaworld har vi en hel pool full av oönskade rödöron och tar hellre hand om dem än släpper ut dem och riskerar att de utrotar den lokala arten.
Sporrsköldpadda - Geochelone sulcata

Sporrsköldpadda
Geochelone sulcata

Vi har tagit hand om Blondie, och även Elle, i många år nu, tills deras ägare en dag kommer att kunna göra det själv igen. De verkar båda trivas med livet på Aquaworld tillsammans med de övriga i samma artfamilj.

Sporrsköldpaddan kan väga upp till 80 kg och gräva gropar 8 meter djupa - så tänk på det ifall ni funderar på att köpa en att ha i er trädgård!
 

Tillbaka till sidans topp

TaglineCopyright © Aquaworld 1995-2025