Aquaworld Logo Logo Stephania - η τυφλή χελώνα θάλασσας
Από 1995 Aquaworld's Home PageΤοποθεσία AquaworldΣχόλια ΕπισκεπτώνΝτόπια ΕρπετάΕξωτικά Ερπετά του AquaworldΨάρια του AquaworldΆλλα Ενάλια ΈιδηΗ Ιστορία του AquaworldΠως να υποστηρίξετε το AquaworldΣυνδέσεις με άλλους χώρους διαδικτύουΠως να Επικοινωνήσετε με το Aquaworld ή να Κάνετε Κάποια Ερώτηση

Το Ενυδρείο Aquaworld
και Κέντρο Διάσωσης Ερπετών
Χερσόνησος - Κρήτη


"Εξωτικά" ερπετά στο Aquaworld

Εδώ στο Aquaworld φαίνεται να έχουμε πολλά μη ιθαγενή ερπετά -
συνήθως επειδή οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες δεν είναι πλέον ικανοί να τα φροντίσουν.
Παρακάτω υπάρχουν μερικά από τα πιο ξακουστά.

  Κροκόδειλος Νείλου - Crocodylus niloticus

Κροκόδειλος Νείλου
Crocodylus niloticus

Ο Snap είναι ένας κροκόδειλος του Νείλου, ηλικίας 4 χρόνων σήμερα. Το 2001 ήταν προς πώληση ως νεοσσός κροκόδειλος στο ελληνικό εμπόριο κατοικίδιων ζώων χωρίς να πληρούνται οι συμφωνημένες σε διεθνές επίπεδο συνθήκες [έγγραφα κλπ]. Τον αγοράσαμε για να τον απομακρύνουμε από μια φοβερή κατάσταση και ενδεχομένως μια σύντομη, άθλια ζωή.

Είναι πολύ καλά στην υγεία του και αυξάνεται γρήγορα, αλλά λόγω ύπαρξης προβλήματος χώρου εδώ στο Aquaworld, θα πρέπει να βρούμε ένα νέο σπίτι για αυτόν σύντομα.
Πύθωνας Μπούρμας - Python molurus bivittatus

Πύθωνας Μπούρμας
Python molurus bivittatus

Αυτός ο πύθωνας έφθασε σε μας το 2001 ως νεοσσός με μήκος 60cm αλλά, όπως μπορείτε να δείτε, έχει μεγαλώσει πάρα πολύ από τότε. Απολαμβάνει [τρώει] αυτήν την περίοδο δύο ολόκληρους μηρούς γαλοπούλας εβδομαδιαίως - μερικές φορές τρείς!

Σαν θηλυκό, η Burma [το όνομά της] θα μπορούσε να φθάσει τα 6 μέτρα μήκος ή και περισσότερα και να ζυγίζει τελικά τα 100 κιλά. Τα αρσενικά φθάνουν να ζυγίζουν μόνο 20 κιλά - σκεφθείτε το θηλυκό 5 φορές βαρύτερο, αγόρια!
Ιγκουάνα - Iguana iguana

Ιγκουάνα
Iguana iguana

Ο κ. Prickles [το όνομά του] ο προϊστάμενος! Είναι ο έρπων βασιλιάς του κήπου, δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει η λέξη "όχι" και προσπαθεί να κάνει ακριβώς ότι θέλει. Διαβάζοντας αυτά, μη νομίσετε οτι είναι ένας άγριος τύπος και επιτρέπει να φωτογραφηθείτε μαζί του.

Αυτές οι σαύρες είναι πιθανόν οι μεγαλύτερες που απαντούνται συνήθως ως κατοικίδια ζώα. Μπορούν να ζήσουν για σχεδόν 30 έτη, και φθάνουν σε 2 μέτρα μήκος και 12 κιλά σε βάρος - μια αρκετά μεγάλη σαύρα!
Δράκος - Laudakia stellio

Δράκος
Laudakia stellio

O Twitch είναι καλός φίλος του Dino και του κ. Prickles. Υπάρχει στο Aquaworld από το 2001 και έχει προέλθει πιθανώς από την Κύπρο. Το αγαπημένο τέχνασμά του είναι "παίζω τον πεθαμένο" [ γυρνάει ανάποδα με την πλάτη κάτω και τα τέσσερα πόδια επάνω στον αέρα ]- προφανώς είναι ένας αποτελεσματικός αμυντικός μηχανισμός ενάντια στους διώκτες του [πουλιά]!

Οι σαύρες αυτές βρίσκονται σε διάφορα ελληνικά νησιά καθώς επίσης και στη βόρεια Αφρική.
Γκέκο Λεοπάρδαλις - Eublepharis macularis

Γκέκο Λεοπάρδαλις
Eublepharis macularis

O Spot, η σαύρα λεοπάρδαλις απολαμβάνει τη ζωή στο Aquaworld με το χαρέμι της. Μέχρι τώρα, έχουν γεννήσει μόνο ένα μωρό - αλλά ελπίζουμε σύντομα να κάνουν και άλλα!

Αυτές οι όμορφες σαύρες προέρχονται αρχικά από την Ινδία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, αλλά τώρα αναπαράγονται αιχμάλωτες και είναι συνήθως διαθέσιμες στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων.
Μεξικάνικο Γαλατόφιδο - Lampropeltis triangulum annulata

Μεξικάνικο Γαλατόφιδο
Lampropeltis triangulum annulata

Η Tabasco γενήθηκε το 2001 και έχει φτάσει τώρα σε μήκος περίπου 50cm. Αυτά τα όμορφα φίδια φθάνουν σε μέγιστο μήκος περίπου 80cm.

Ο χρωματισμός αυτού του φιδιού είναι ένα κλασικό παράδειγμα άμυνας. Είναι αντιγραφή του πολύ επικίνδυνου φιδιού κοραλλιών, και μπορεί να είναι εύλογα βέβαιος ότι θα αφεθεί ανενόχλητος απο τους εχθρούς του!
Καλιφορνέζικο Βασιλόφιδο - Lampropeltis getulus californiae

Καλιφορνέζικο Βασιλόφιδο
Lampropeltis getulus californiae

Η Stitch έχει την ίδια ηλικία με την Tabasco, αλλά είναι ήδη πολύ μακρύτερη. Αυτά τα "φίδια βασιλιάδες" μπορούν να φθάσουν σε 2m μήκος.

Όπως όλα τα φίδια στο Aquaworld, είναι ακίνδυνο στους ανθρώπους. Οι Καλιφορνέζοι πρέπει πραγματικά να εκτιμήσουν τα φίδια βασιλιάδες, δεδομένου ότι σκοτώνουν συχνά και τρώνε τους ιδιαίτερα δηλητηριώδεις κροταλίες. Έχουν ακόμη και έναν φυσικό αντιορό στο αίμα τους για να τα προστατεύει όταν παλεύουν με τους κροταλίες!
Κοκκινόουρος βόας - Boa constrictor

Κοκκινόουρος βόας
Boa constrictor

Ο Θρασύβουλας είναι περιστασιακός επισκέπτης στο Aquaworld. Όταν ο Μιχάλης, ο ιδιοκτήτης του, σπουδάζει, και είναι πολυάσχολος με την εποχιακή εργασία του - φέρνει αυτόν τον φιλικό βόα να μείνει με μας και να δώσει στον καθένα μας ενα "σφίξιμο αγάπης"!

Ο βόας βρίσκεται στη Νότια Αμερική και είναι ένα από τα έξι γιγαντιαία είδη φιδιών στο κόσμο - όπως είναι η Burma, ο πύθωνας που προαναφέρθηκε.
Χελώνα με κόκκινα μάγουλα - Trachemys scripta

Χελώνα με κόκκινα μάγουλα
Trachemys scripta

Αυτή είναι μια αμερικανική χελώνα του γλυκού νερού. Οι χελώνες αυτές πρεπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή γιατί μπορεί να αποβούν καταστρεπτικές για τις τοπικές χελώνες καθόσον είναι μεγαλύτερες και περισσότερο επιθετικές στη τροφή τους. Αν οι άνθρωποι δεν προσέξουν σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν ντόπιες χελώνες παρά μόνο αμερικάνικες. Για αυτό ακριβώς οι ντόπιοι όταν αγοράζουν εισαγόμενα ζώα δεν πρέπει να τα αφήνουν ελεύθερα στη φύση όταν μεγαλώνουν. Αυτές οι χελώνες έχουν απελευθερωθεί εδώ στη Κρήτη και είναι σοβαρή απειλή για τις ντόπιες.

Εδώ στο Aquaworld έχουμε μια μικρή πισίνα και φροντίζουμε τις αμερικάνικες χελώνες ώστε να μη καταστρέψουν τις ντόπιες χελώνες.
Αφρικανική χελώνα ξηράς - Geochelone sulcata

Αφρικανική χελώνα ξηράς
Geochelone sulcata

Ο Blondie έχει τη φροντίδα μας για αρκετά έτη τώρα, όπως συμβαίνει με την Elle, έως ότου μπορεί να τα φροντίσει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης τους. Και οι δύο φαίνονται να απολαμβάνουν τη ζωή στο Aquaworld με τις υπόλοιπες χελώνες του είδους τους.

Αυτές οι Αφρικανικές χελώνες ξηράς μπορούν να φθάσουν σε βάρος τα ογδόντα κιλά και να σκάψουν τις τρύπες οκτώ μέτρα βαθιές - έτσι σκεφτείτε προσεκτικά για το εάν θέλετε να αγοράσετε μία για τον πίσω κήπο!
 

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας

TaglineΠνευματικά δικαιώματα © Aquaworld 1995-2025